fbpx

Energiebesparende maatregelen en duurzaam renoveren

Als u overweegt om uw woning of bedrijfspand te renoveren is dit uitstekend te combineren met energiebesparende en / of duurzame maatregelen. Met energiebesparende maatregelen brengt verhoogt u het comfort en verlaagt u uw energiekosten. Zo wordt woningverbetering deels betaald met de besparing op de energiekosten.

Bloemendal Bouw heeft veel ervaring met energiebesparing en duurzaamheid en is op dit gebied koploper in de regio. Wij maken onder meer deel uit van 033energie , een initiatief van bedrijfsleven en overheid met als doel inwoners in de regio te helpen woningen en gebouwen energiezuiniger te maken.  Afgelopen jaren zijn veel woningen en bedrijfspanden door ons energiezuiniger en duurzamer gemaakt.

Onderscheidend zijn we in de manier waarop we een totaalpakket aanbieden, vanaf het eerste contact tot en met de gebruiksklare oplevering.

1. Advies. Op basis van een opname ter plaatse en een gesprek met de opdrachtgever worden uw wensen en mogelijkheden geïnventariseerd. Met behulp van een warmtebeeldcamera wordt bepaald op welke positie maatregelen nuttig zijn en het meeste rendement opleveren. Na het eerste gesprek geven wij een deskundig advies waarin mogelijke maatregelen, te verwachten kosten en besparingen worden aangegeven. Mogelijke maatregelen zijn:

  • PV-panelen
  • Vloer / gevel / dakisolatie
  • Plaatsen HR++ beglazing
  • Energiebesparende installaties voor verwarming en ventilatie
  • Toepassen LED verlichting

 

2. Mogelijkheden voor subsidies en financiering. Als eigenaar kunt u energiebesparende verbeteringen aan de woning financieren met eigen geld, een hypotheek of een (groene) lening. Daarnaast zijn er (tijdelijke) subsidiemaatregelen van kracht. Tijdens het adviesgesprek wordt geïnventariseerd welke mogelijkheden het best aansluiten bij uw situatie.

3. Uitvoering. Omdat Bloemendal zowel een bouwkundige als installatietechnische afdeling heeft, voeren wij  renovatie projecten geheel met eigen personeel uit. Dit garandeert een optimaal samenspel van de isolerende maatregelen en de nieuwe gebouwinstallaties. Ook staan wij garant voor een deskundige uitvoering van de bouwkundige maatregelen die noodzakelijk zijn voor de montage van de gebouwinstallaties. Hierbij valt te denken aan de montage van de PV-installatie, waterdichte uitvoering van dakdoorvoeren, constructieve ondersteuning voor warmtepompen en ravelingen in dakconstructies.

   

4. Oplevering. Voordat de werkzaamheden worden opgeleverd wordt uitgebreid gecontroleerd of alle overeengekomen maatregelen zijn uitgevoerd. Ook worden de nieuwe installaties getest en ingeregeld. Hiermee leveren wij een product af dat voldoet aan uw verwachtingen. Maar het houdt voor Bloemendal niet op bij de oplevering. Wij geven garantie op de uitgevoerde werkzaamheden, afhankelijk van de toegepaste materialen en installaties bent u tot 10 jaar verzekerd van rendement van de energiebesparende maatregelen.