Skip to main content

bouw

Duurzaam / circulair

Duurzaam Ondernemen en Duurzaam Bouwen zijn belangrijke speerpunten in de bedrijfsvoering van Bloemendal Bouw.
Op de volgende manier komt Duurzaam Ondernemen tot uitdrukking in onze organisatie:

  • Een modern en schoon wagenpark. Ons wagenpark voldoet minimaal aan de Euro 5 norm waarmee wij de uitstoot van CO2, NOx en fijnstof beperken.
  • Bloemendal Bouw is gehuisvest in een modern kantoor (2008) met duurzame en energiezuinige installaties. De klimaatinstallatie is voorzien van warmteterugwinning. Daarnaast is in alle ruimten vloerverwarming toegepast wat resulteert in een hoger rendement van de warmteopwekkingsapparatuur.
  • Een groot deel van het dak is gevuld met PV panelen. Deze installatie bestaat uit 128 panelen met een oppervlakte van 210 m². Hiermee kan in nagenoeg de gehele energiebehoefte van onze Timmerfabriek worden voorzien. Het vermogen van de installatie is 11.04 kWp. Het eerste jaar is er een totaal van 13.5 kWh opgewekt. Dit is 20% meer dan wat als theoretisch vermogen wordt aangehouden. Daarmee is in één jaar een CO2 reductie van circa 8000 Kg gerealiseerd. Wilt u meer informatie over PV-installaties neem dan contact met ons op of verken de mogelijkheden op de site.
  • Werken met Duurzaam geproduceerd hout.
  • Afval scheiding in verschillende fracties, zowel in onze werkplaats als op projecten in uitvoering.

Contact opnemen?
Wilt u meer informatie over Bloemendal Bouw? Neem dan gerust contact met ons op.