Woningen nieuwbouw

Nieuwbouw van woningen bestaat de laatste jaren steeds vaker uit kleinschalige woningbouw, één of een paar woningen tegelijk. Bloemendal Bouw werkt hierbij in opdracht van zowel particulieren als zakelijke opdrachtgevers.

Wij ontwikkelen zelf nieuwbouwprojecten (2 woningen Soest), maar het is ook mogelijk een bestaand ontwerp door ons te laten bouwen (vrijstaande woning Amstelveen).

Groot Krakhorst te Leusden

In 2008 is de oorspronkelijke boerderij ‘Groot Krakhorst’ door brand verwoest. Op de plek van de voormalige boerderij is in opdracht van de Woningstichting Leusden de nieuwbouw gerealiseerd. Het werk betreft de realisatie van 12 wooneenheden en een gemeenschappelijke ruimte. Het project bestaat uit drie bouwvolumes:

  1. Boerderij: gebouw met drie bouwlagen, negen appartementen en één gemeenschappelijke unit ten behoeve van de begeleiding van de bewoners;
  2. Varkensschuur: gebouw met twee bouwlagen en drie woningen;
  3. Schaapskooi: bestaande schaapskooi met bergingen ten behoeve van de woningen en appartementen.

In het project komen oude elementen van de oorspronkelijke boerderij terug in de nieuwbouw. Zo is het architectonisch ontwerp gebaseerd op de oorspronkelijke boerderij. Daarnaast zijn diverse bouwdelen van de Varkensschuur hergebruikt in de nieuwbouw. Zo zijn de gevels opgebouwd met de gevelstenen en kozijnen uit het bestaande gebouw.

Van Hardenbroeklaan 59a te Leusden

Deze energiezuinige sociale huurwoning hebben wij in opdracht van de Woningstichting Leusden gerealiseerd.
De vereiste EPC van < 0.80 mede door de volgende materiaalkeuze`s gehaald- buitengevels uitgevoerd met een Rc-waarde van 3,50 (m².K)/W- begane grondvloer uitgevoerd met een Rc-waarde van 3,00 (m².K)/K- de schuine daken uitgevoerd met een Rc-waarde van 3,50 (m².K)/W- door plaatsen van een laag temperatuur c.v.- installatie met zonneboiler.De gehele bouwfase van bouwrijp maken van het terrein tot oplevering van de woning hebben wij in 3 maanden kunnen realiseren. Mede door de goed lopende samenwerking tussen de verschillende partijen tijdens de bouw.

10 appartementen Lofthof Amstelveen

2 onder 1 kap – Soest

Berkenlaan Leusden

Woonhuis Amstelveen