Renovatie

Ook voor grote renovatieprojecten kunt u bij Bloemendal Bouw terecht. Woning, school of kantoor, wij hebben veel ervaring met diverse projecten voor diverse opdrachtgevers.

Voor verschillende opdrachtgevers, waaronder het Rijksvastgoedbedrijf (Voorheen Dienst Vastgoed Defensie) en diverse schoolbesturen voeren wij continu renovatieprojecten uit. In 2014 hebben wij de Openbare Scholengemeenschap in Doorn geheel gerenoveerd en uitgebreid. In Soesterberg en Amersfoort zijn meerdere gebouwen van Defensie geheel vernieuwd en gerenoveerd, waaronder gebouw T en gebouw C op de Bernhardkazerne in Amersfoort. Het schoolgebouw van de Helicon MBO opleiding te Geldermalsen is in 2015 geheel gerenoveerd en tevens van een grote uitbreiding voorzien.

 

Van 2006 tot 2008 hebben wij het Gebouw 27 van de Marinekazerne Amsterdam volledig gerenoveerd. Alleen het beton skelet is blijven staan.

 

Daarnaast heeft Bloemendal de nodige ervaring in het renoveren en/of verbouwen van monumentale panden. Gerealiseerde werken zijn onder andere diverse gebouwen op de legerbasis Harskamp, Kinderboerderij de Balije te Utrecht, de Gereformeerde Kerk te Leusden-zuid en het Stilte centrum te Schaarsbergen.

Gebouw T – Bernhard kazerne Amersfoort

In november 2012 is Bloemendal Bouw gestart met de verbouwingswerkzaamheden in Gebouw T op de Bernhard Kazerne in Amersfoort. Gebouw T werd voornamelijk gebruikt door Defensie als opslag en als tijdelijke overnachtingsplek voor soldaten.
De werkzaamheden bestonden uit: het totaal opknappen van alle legeringsruimtes, het realiseren van een aantal nieuwe toilet- en doucheruimtes, het aanbrengen van mechanische ventilatie in alle ruimtes, het aanleggen van een nieuwe brandmeldinstallatie en nieuwe riolering t.b.v. de sanitaire ruimtes.
Tevens zijn alle doorvoeringen brandwerend afgedicht en zijn de bestaande kozijnen aangepast naar brandwerende kozijnen. De bouwkundige werkzaamheden zijn 16 mei opgeleverd.
Ook is de totale elektra- en verlichtingsinstallatie vervangen door Bloemendal Techniek. Op dit moment is Bloemendal Bouw nog bezig met de werkzaamheden voor het aanpassen van een nieuwe CV-installatie.
Gebouw T biedt nu slaapgelegenheid voor ca. 330 soldaten. In juni 2013 zal Defensie voor het eerst gebruik gaan maken van dit “hotel” op de Bernhard Kazerne.

Klokhoek 16 te Leusden

In december 2011 is het bedrijvenverzamelpand aan de Klokhoek te Leusden door brand grotendeels verwoest.
Nadat wij in samenwerking met de verzekeraar van onze opdrachtgever het geheel hadden geïnventariseerd kon er gestart worden met de sloopwerkzaamheden.
In de tussentijd hebben wij de door water en rook gemaakte schade aan de naast gelegen panden verholpen.
Na overeenstemming met de verzekeringsmaatschappij, de huurders, en opdrachtgever hebben wij het totale plan van de wederopbouw met de Gemeente Leusden besproken.
Hierna zijn wij gestart met het in de oude staat terug brengen van het bedrijvenverzamelpand. Oplevering vond plaats in de laatste week van december 2012.

 

Balije Vleuten de Meern

Marine kazerne Amsterdam

Stiltecentrum Schaarsbergen

Wijk Service Centrum te Vleuten

Harskamp

Renovatie woning Blaricum

Kerk Leusden Zuid