Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bloemendal is al meer dan 50 jaar een betrokken, sterke regionale speler met een duidelijke verbintenis met de Leusdense maatschappij. We zijn een middelgrote werkgever, voeren veel projecten uit in Leusden en sponseren daarbij Leusdense verenigingen en initiatieven. Ook spelen wij een belangrijke rol in regionale opleidingstrajecten.

Op het gebied van Energie en Duurzaamheid zijn wij zeer actief. Ten eerste is Bloemendal gevestigd in een in eigen beheer gebouwd modern en energiezuinig bedrijfspand. Het grootste deel van onze energievoorvraag wekken wij zelf op door middel van zonne-energie. Deze installatie bestaat uit 128 panelen met een oppervlakte van 210 m². Tevens nemen wij deel aan diverse initiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling, zoals 033 energie, Ik Wil Watt en het Energieakkoord Leusden.

2014-06-24 14.59.34

Om al deze activiteiten te inventariseren en te toetsen heeft Bloemendal Bouw de MVO-matrix ingevuld. Door middel van deze Matrix kan op een objectieve manier worden weergegeven hoe een onderneming scoort op de diverse gebieden van MVO. Uit de matrix blijkt dat Bloemendal Bouw bovengemiddeld scoort op alle aspecten. Richting opdrachtgevers kan hiermee op een duidelijke en objectieve manier worden aangetoond dat Bloemendal ook op het gebied van MVO zeer actief is!

  MVO certificaat

Bloemendal en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bloemendal Bouw B.V. is een betrokken regionale ondernemer. Dat blijkt uit een aantal verschillende initiatieven in de regio, waarbij Bloemendal sterk betrokken is. Denk hierbij aan de Match-beurs in Leusden, waarbij plaatselijke ondernemers klussen uitvoeren voor maatschappelijke partijen. Ook is Bloemendal sterk betrokken bij diverse opleidingstrajecten in de regio, zoals Bouwmensen in Amersfoort. Daarnaast zijn wij actief op het gebied van Social Return. Duurzaamheid en Milieu zijn belangrijke speerpunten voor onze organisatie. Om alle activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen helder en objectief samen te vatten heeft Bloemendal in samenwerking met MVO-matrix een rapportage opgesteld. Uit deze rapportage blijkt dat Bloemendal op veel gebieden intensief met MVO bezig is. Op deze manier vinden wij de balans tussen ondernemen, de samenleving en het milieu.

 Score MVO Matrix

Steigerhouten meubelen voor Villa Buitenhof

Bloemendal Bouw bv heeft in het kader van Maatschappelijk verantwoord ondernemen de bewoners van Villa Buitenhof, bij de Lisidunahof in Leusden, voorzien van steigerhouten meubelen. Een aantal banken en planten bakken zijn gemaakt in de timmerfabriek door onze leerlingen met hun leermeesters.

 

Zandbak

LEUSDEN – Naar aanleiding van een geslaagde match tijdens de matchbeurs op 22 november 2012 in het Afasgebouw te Leusden, hebben de heer B. Boeijink, directeur van bouwbedrijf Bloemendal en Marieke Wijne, activiteitenbegeleidster bij dagbesteding Villa Buitenhof van Beweging 3.0, een geslaagde afspraak gemaakt! Wij, mijn collega’s en ik, wilden graag twee bankjes en twee plantenbakken in de tuin, voor onze bezoekers. De heer Boeijink heeft dat voor ons waar kunnen maken! Hij vroeg als tegenprestatie appeltaart, dus werd er ijverig gebakken! Woensdagochtend 19 juni 2013 was het dan zover! Het volledige tuinstel, voorzien van wieltjes en rem, werd om 11 uur door drie medewerkers van Bloemendal gebracht. Wat waren onze bezoekers blij! Ze namen gretig plaats op de mooi gemaakte banken en hebben nog lang met elkaar gezellige gesprekken gevoerd! De drie medewerkers van Bloemendal kregen een kopje koffie en namen drie zelf gemaakte appeltaarten van mijn twee collega’s en mijzelf mee naar hun werk. Onze teammanager, Yvonne van de Nieuwenhuijzen, maakte nog enkele foto’s.

Bij dezen wil ik de heer B. Boeijink en alle harde werkers namens ons allen heel hartelijk bedanken!
Marieke Wijne,
Dagbesteding Villa Buitenhof
Leusden.

 

MVondernemen2

Club van 100 – Zandbak

Dit jaar is de club van 100 bijeengekomen op 1 juni na de wedstrijd van het eerste. Wij willen nog even onder de aandacht brengen dat het bouwbedrijf van Jan Costa – Bloemendal BV de zandbak met een prachtig afdekzeil heeft gesponsord. Wij zijn er heel blij mee en er wordt al volop gebruik van gemaakt.