Geschiedenis

Bloemendal BV is op 1 oktober 1961 opgericht door de heer J. Bloemendal en heette toen Bouw- en Aannemingsbedrijf J. Bloemendal bv. en was tot december 2008 gevestigd aan de Ambachtsweg 24 te Leusden. In meer dan 50 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot Leusdens meest bekende aannemingsbedrijf.

In 2008 hebben wij een representatief kantoorpand gebouwd aan de Bedrijfsweg 11 te Leusden, waar sinds 1 december van dat jaar alle Bloemendal bedrijven gevestigd zijn en ook de timmerfabriek voldoende ruimte heeft gekregen.

Tal van grote en kleine projecten, waaronder ook experimentele woningbouw, zijn door J. Bloemendal bv ontwikkeld en gebouwd.

Vanaf 1978 tot 2003 was de directie van het bedrijf in handen van de heer P. Bloemendal. Sinds 1 november 2003 is het bedrijf overgenomen door Bert Boeijink en Jan Costa die op hun beurt leidinggeven aan het bedrijf, met als doel kwalitatief hoogstaande bouwwerken te ontwikkelen en te realiseren.

Bloemendal bv bestaat uit 3 bedrijven, Bloemendal Bouw bv, Bloemendal Onderhoud bv en Bloemendal Techniek bv.

Binnen Bloemendal Bouw bv worden de grote werken uitgevoerd, zoals renovatie van kantoren, nieuwbouw van woningen (zowel traditioneel als energieneutraal), scholen, ziekenhuizen en dergelijke.

Bloemendal Onderhoud bv de kleinere verbouwingen voor particulieren en onderhoud voor bedrijven wordt gedaan. Ook het seriematig onderhoud van woningen, bijvoorbeeld van de Woning Stichting Leusden (WSL) en VVE’s ligt bij Bloemendal Onderhoud bv. Energieneutrale renovaties van woningen worden ook door Bloemendal Onderhoud uitgevoerd.

Door Bloemendal Techniek bv worden technische installaties gerealiseerd, zowel in de particuliere sector als de kleinere utiliteitsbouw.

Bouwgarant

Bloemendal is al vele jaren een Bouwgarant Aannemer. Als u hier klikt komt u op de website van Bouwgarant.

Tevens is aan Bloemendal door Bouwgarant als eerste aannemer in Nederland het certificaat Energie-Prestatie-Garantie (EPG) verleend.

Ook is Bloemendal lid van Bouwend Nederland, de vakvereniging van bouwbedrijven.